onsdag 22 maj 2013

Världens tjurigaste...

... hund heter Ess!

Min andra hund, borderterriern, hon kan verkligen vara hur sur och tjurig som helst om hon sätter den sidan till. När det regnar ute då är hon extrem! Regnväder är det absolut värsta hon vet så när det regnar så tvärvägrar hon verkligen att gå ut. 
Hon springer jätteglatt fram till dörren när man ropar på henne och allt går hur bra som helst... Tills man öppnar dörren och hon både ser och hör regnet, då vänder hon tvärt och springer så fort hon kan tillbaka in och gömmer sig i sin säng. 
Att försöka lyfta upp henne ur den är ett riktigt träningspass då hon stretar emot allt vad hon kan, trycker ner sig i sängen på rygg, sparkar och viftar med alla sina fyra ben, ja det är helt sant! Som en trotsig liten unge. 
När man tillslut lyckats lyfta upp henne ur sängen och släpat ut henne genom dörren så uppstår nästa problem. 

Vid det här laget har hon surat ihop fullständigt och vägrar röra sig en millimeter. Så hon sätter sig mitt på vägen i regnet och tjurar och rynkar pannan.
Ja det är sant, hon kan rynka pannan. Hon har på äldre dagar fått lte överflödig hud på huvudet och när hon blir sur så trycker hon ihop den huden så det blir till en stor rynka. Det ser jättegulligt ut men är ganska säker på att det inte riktigt är vad hon vill åstadkomma, alltså att se gullig ut. 
Hur som helst, sen är det bara att stå där och vänta ut henne tills hon inser att det är lika bra att kissa så man får gå in igen.
Hon var mycket bättre när hon var ung, då kunde man säga åt henne på skarpen så gav hon sig. Men nu när hon har blivit gammal så skiter hon fullständigt i vad man säger till henne, hon kan vara en riktig grintant. 
Men hon är världens goaste!





//EF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar